НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Еко разходка

 

Има ли място зареждащо и омайно, място красиво и успокояващо, хармонизиращо и ободряващо?

На такова едно място ще те заведа, драги ми читателю! 

Сякаш зелен воал те обгръща и те пренася в един нов и различен свят - свят, в който разбираш по-добре себе си, освобождавайки се от „мрежите“ на забързаното ежедневие. Като обрулени листи събличаш тревогите и проблемите и преобличаш с радост и покой душата си.

Ако си в района на Шабла, не подминавай Зеления образователен център. Ще го познаеш по масивната каменна постройка – паметник на културата, както и по парка, в който може да видиш характерна за района растителност, две езерца, чиито обитатели жабите ще те поздравяват със своя „концерт”. Зеленият образователен център е създаден, за да подпомогне опазването и устойчивото управление на природата на Приморска Добруджа. Неговите експозиции представят богатото биологично разнообразие и културно-историческото наследство на района. Чрез IT-система за пряко наблюдение на влажните зони можеш набързо да обиколиш района на езерата и да се полюбуваш на птиците в тях.                

Тук се предлага възможност за организирано посещение до всички туристически обекти на територията на община Шабла, организират се концерти, изложби и др. културни и социални събития.

Ако си природолюбител може да се възползваш от оборудването - велосипедна екипировка, бинокли, спални чували, палатки.

Хем си близко до всички човешки удобства, хем на воля можеш да правиш преходи и да се наслаждаваш на омайната природа. И накъдето и да погледнеш виждаш и усещаш неповторимостта на тази природна даденост - мирис на море, необятен плаж, пясъчни дюни, величествени скали и загадъчни пещери …. Тук пръв ще посрещнеш и изгрева! 

А и гладен няма да останеш – от копривата и киселеца през пролетта, ароматното грозде през златната есен до омекналите и вкусни шипки през снежната зима. Досега не съм срещал човек, който, като стъпи тук, да не се влюби в това място.

 

Пожелавам ти да видиш това чудно красиво място в България. 

 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35