НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Музикални вечери „Летен бриз“

 В рамките на „Дни на морето Шабла 2017“ Община Шабла със съдействието на г-н Камен Кенов и Зелен образователен център планират оргнизирането на поредица от камерни концерти, които ще дадат начало на една сериозна културна инициатива, наречена „Музикални вечери „Летен бриз““.

На 27 юли се състоя първият от тези концерти. Имахме удоволствието да се насладихм на прекрасното музициране на младата пианистка Лили БОГДАНОВА, която ни представи богата едночасова програма от произведения на П. Владигеров, Й. С. Бах, Моцарт, Шопен и Д. Ненов.

Едва 24 годишна Лили Богданова е с богата музикална биография. Завършила е Националното Музикално Училище "Любомир Пипков" в класа на Емилия Канева, след което следва в Националната музикална академия "проф. Панчо Владигеров" при проф. д-р Борислава Танева. В момента е студентка във Висше училище за музика "Ханс Айслер" в Берлин, където продължава обучението си по пиано при проф. Елдар Неболсин. През 2017 г. става стипендиантка на швейцарската фондация "Клаварте".

Лили е носителка на наградата "Млад музикант на 2014 г.", както и на множество други награди от национални и международни конкурси. Лили се изявява като солист на български и чуждестранни оркестри, свири на сцените на редица европейски държави, също в САЩ и Япония. Месец март 2018 г. й предстои изпълнение на Концерт за пиано и оркестър от Клара Шуман със Софийска филхармония в зала "България". За нас беше удоволствие да бъдем домакини на толкова талантлива и успешна млада музикантка.

 

 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35