НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Фестивал на хвърчилата

 „Ако можеш да се влюбиш в полето и небето, ти знаеш къде трябва да дойдеш. Там ще откриеш хора, които са живи, приключения, които са истински, и ще се научиш да виждаш смисъла зад всичко това.“

Антоан дьо Сент-Екзюпери

 В ТАЗГОДИШНОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ХВЪРЧИЛАТА:

-22 септември (петък), 18 ч., Зелен образователен център-откриване с изложба „Ние и Земята сме едно“ на Стамен Касабов и музиката на „ФАРА БЕНД“

-23 септември (събота) „ЛЕТЯЩА ФЕЕРИЯ“ ОТ 10 ч. ДО МРЪКВАНЕ, местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата.

14 ч. МУЗИКАЛНО ФЕСТ НАСТРОЕНИЕ С ЕЛИЦА ТОДОРОВА И БРАТЯ ПИЩОЛСКИ

Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За шестгодишното си съществуване той бързо успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство.

Традиционно фестивалът ще предложи следните атракции:

-      Демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила;

-      Арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване.

-      Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед).

-      Пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово;

-      Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват; Програмата на тазгодишното издание на фестивала продължава да се обогатява от участници, които ще бъдат наши гидове отвъд границите на обичайното и очакваното.

Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има… 23 септември идва! Ела и полети с мечтите и хвърчилото си!

Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала, и така да стане дарител за организирането му през 2018 година.

 

За повече информация и заявки за участие: Зелен образователен център, гр. Шабла, ул.“Равно поле“ 57А, тел. 05743 42 00

 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35