НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Фестивал на хвърчилата - Шабла, 2018 г.

 ПРОЗРЕНИЕ
На човека са нужни ръце -
за да бъде му трябва сърце.
На човека са нужни очи -
да прогледне, му трябват мечти.
На човека са нужни криле -
за да литне, му трябва небе.
Георги Давидов 

*****************************************************************************

В ОСМОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА ХВЪРЧИЛАТА:
-21 септември (петък), 18 ч., Зелен образователен център-откриване с музика, поезия и изложба „Шесто чувство“ на Светлин Трендафилов
-22 септември (събота), 10 ч., местността „Малкото море“, южно от Фара на нос Шабла ще се преобрази в още по-приказно място, посрещайки ежегодния Фестивал на хвърчилата. 
15 ч. МУЗИКАЛНО ФЕСТ НАСТРОЕНИЕ С БЕЛОСЛАВА

Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от община Шабла и Зелен образователен център. За седемгодишното си съществуване той успя да се превърне в предпочитано септемврийското събитие за много хора от страната и чужбина.

Един хубав празник за всички свободни души, за всички мечтатели, за всички, които търсят усещане за безграничност и пространство. 

Традиционно фестивалът ще предложи следните атракции:
- Демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила собствена изработка на участниците. Свободно пускане и демонстрации на хвърчила;
- Арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали. Ще има щандове за продажба на ръчно направени сувенири и разбира се – местенца за хапване и пийване. 
- Био-пазар, където местни производители ще ви предложат екологично произведени местни продукти (плодове, зеленчуци и мед). 
- Пешеходни екскурзии за наблюдение на птици до Тузлата и Тюленово; 
- Сцена, отворена за всички желаещи да се изявят и позабавляват; 
Програмата на тазгодишното издание на фестивала продължава да се обогатява от участници, които ще бъдат наши гидове отвъд границите на обичайното и очакваното. 

Празникът на хвърчилата осигурява целодневно пребиваване на открито, усмивки, творчество, движение и задължително обветряне – отива му на нашия край да го има… 
22 септември идва! Ела и полети с мечтите и хвърчилото си! 
*****************************************************************************
Всеки, който иска да подкрепи Фестивала, може да се запише като доброволец в Зелен образователен център, гр. Шабла, както и да закупи картичка с фотос от предходните издания на фестивала.
За повече информация и заявки за участие: 
Зелен образователен център, гр. Шабла, ул.“Равно поле“ 57А, тел. 05743 42 00

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35