НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Официално откриване на Фестивала

 Официалното откриване на Фестивала на хвърчилата – Шабла 2019

18:00 ч. в Зелен образователен център

Изложба фотография: ЧОВЕШКАТА УЧАСТ

Разговор за същността на фотографията, авторските албуми и фотографското образование

с проф. дфн Цочо Бояджиев и Николай Трейман

 

Проф. дфн Цочо Бояджиев е един от водещите български учени хуманитаристи, основоположник на философската медиевистика у нас. Преподава история на античната и средновековната философия в СУ „Св. Климент Охридски”. Автор е на книгите: „Студии върху средновековния хуманизъм” (1988), „Античната философия като феномен на културата” (1990), „Августин и Декарт” (1992), „Философия на европейското средновековие” (1994), „Кръговрат на духа” (1998) и др. Преводач е на съчинения на Платон, Аристотел, Тома от Аквино, Майстер Екхарт и др.

Николай Трейман е потомствен фотограф.С изложбата "Блатото"печели награда в престижния фотографски фестивал в Арл, Франция.Основател на фотошкола "Паралакс", която предлага единствено по рода си тригодишно обучение. Водещ редактор на библиотека "Фо". Управител на две фотоателиета в центъра на София.

Двамата издават трилогията Пътят, Домът и Участта на човека, фотографии от която ще бъдат представени в изложбата. През 2016 година с отделни филми са представени в поредицата на БНТ "Умно село". Вече повече от 12 години ежеседмично пътуват, снимат, мислят и говорят за уловените и неуловими фотографски образи.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35