НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти
Галерия     Видео и аудио

Буков сечко

(Morimus funereus)

Буковият сечко обитава широколистни и смесени гори. Малко е известно за жизнения му цикъл. Ларвите се хранят 4 години с мъртва дървесина и видът е уязвим към изчистване на горите от мъртва дървесина. Възрастните живеят само няколко месеца. Световно застрашен вид, със статут Уязвим съгласно класификацията на IUCN.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35