НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти
Галерия     Видео и аудио

Чакал

(Canis aureus)

Чакалът прилича на вълка, но е значително по-дребен от него и има по-жълтеникава окраска. Издава къси лаещи звуци или протяжно виене. Разпространен е в части от Европа, Азия и Африка; в България – из цялата страна. Чакалът е активен предимно нощем. Храни се с дребни животни, мърша и плодове. Ражда 3-9 малки, като мъжкият помага в отглеждането им. В природата живее 10-15 години.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35