НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти
Галерия     Видео и аудио

Муткур (Морска свиня)

(Phocoena phocoena)

Муткурът е най-дребният представител на китообразните морски бозайници. Отличава се от същинските делфини главно по късата заоблена муцуна и по-малките си размери. Морската свиня е широко разпространена в моретата на Северното полукълбо. Един от трите вида делфини, които се срещат и в Черно море. Обитава предимно плитки води (0-200 м) в зоната на континенталния шелф в целия басейн на Черно море. Живее на малки групи до 10 индивида. Храни се основно с риба и главоноги. През живота си женската ражда не повече от 3-4 малки. Продължителността на живота достига 16-17 години. Защитен вид, включен в няколко международни конвенции.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35