НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Новини

Покана

09.11.2011

ЗЕЛЕН ОБРАЗОВАТЕЛЕН ЦЕНТЪР- ШАБЛА ВИ КАНИ НА ИЗЛОЖБА ЖИВОПИС НА ХРИСТО ПЕТРОВ- МОРСКИЯ. Темата е морски пейзажи. Откриване: 15 ноември 2011 г. от 17:30 ч.
[още »]

РАБОТИЛНИЦА ЗА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ

08.11.2011

На 9 декември 2011г. от 15ч. Зленият образователен център в гр. Шабла и БДЗП, в лицето на проекта „Опазване зимуващата популация на Червеногушата гъска”, канят всички малки и големи творци да се включат в РАБОТИЛНИЦА ЗА КОЛЕДНИ КАРТИЧКИ. Мястото на провеждане ще бъде Зеленият образователен център. За записвания и въпроси: Тел.: 057434200
[още »]

Почетохме Деня на народните будители

01.11.2011

От ранна утрин на 1 ноември, Денят на народните будители, градския площад огласяха детски и училищни песни.
[още »]

Международен ден на Черно море 31 октомври

01.11.2011

Международният ден на Черно море 31 октомври 2011 г. отбелязва петнадесетата годишнина от подписването на Стратегическия план за Черно море. Той е символ на надеждата за по-добро бъдеще за 16 милиона души от шест държави, населяващи крайбрежието му. Олицетворение на ангажимента на правителствата от региона за сериозни действия и реални резултати в усилията по възстановяването и опазването на морето. Празник на посветените и неуморни усилия на много хора, които отделят от своето време и енергия, за да помогнат в опазването на околната среда. Представители на Зеления образователен център, БДЗП и община Шабла дадохме своя скромен принос и отбелязахме Международния ден на Черно море. След 40 минутна образователна прожекция на филм, посветен на биоразнообразието на Черно море, макар и в скромен състав, но с достатъчно плам и ентусиазъм, почистихме Централния плаж около къмпинг Добруджа и събрахме 21 чувала с отпадъци. Надяваме се в бъдеще тази чудесна инициатива да събира повече ентусиасти и любители на морето.
[още »]

Международен ден на Черно море

21.10.2011

Здравейте приятели, Община Шабла, Зелен образователен център и БДЗП организират на 30 октомври 2011 г. (неделя) отбелязване Международния ден на Черно море. Каним всички, които обичат морето!
[още »]

Първо издание на Фестивала на хвърчилата, Шабла 2011

12.10.2011

Първото издание на Фестивала на хвърчилата, посветен на каузата за опазване на червеногушата гъска вече е факт. На 23 и 24 септември 2011 г. просторните поляни в близост до най-стария фар на българското Черноморие – този на гр. Шабла – се превърнаха в сцена на един уникален и цветен празник. Десетки хвърчила изпъстриха небето над морския бряг, а за мнозина от посетителите това бе първата възможност да се опитат да направят хвърчило и да го пуснат във въздуха.
[още »]

РАБОТНА СРЕЩА НА ТРИТЕ МИРГ

27.09.2011

На 26 септември 2011 година в Зеления образователен център в Шабла започна двудневна работна среща, организирана от МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик”. На нея присъстваха екипите за управление на 3-те официално признати МИРГ в България, представители на ФАРНЕТ, на РА към ДФЗ, на ИАРА.
[още »]

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА, ШАБЛА, 23/24 СЕПТЕМВРИ 2011

22.09.2011

На 23 и 24 септември 2011 г. в близост до най-стария фар по българското черноморско крайбрежие, този до град Шабла, за първи път тази година ще се проведе Фестивал на хвърчилата – един пъстроцветен, ефирен и определено необикновен празник в края на лятото. Фестивалът е посветен на опазването на редкия, но емблематичен за района вид птица- червеногушата гъска. 19.00 ч.: В «Зеления образователен център» в град Шабла ще бъде официално открит Фестивала на Хвърчилата. След кратките приветствени слова от името на организаторите на Фестивала ще бъдат открити изложбите и обявени наградите от международния фото-конкурс под патронажа на FIAP – “Дивото”, Фотоваканция 2011 и конкурса за плакат на тема “Европейската екологичната мрежа НАТУРА 2000 - живот в хармония с природата”.
[още »]

К О Н Ц Е Р Т посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист

30.08.2011

Зелен Образователен Център и Община Шабла Ви канят на К О Н Ц Е Р Т, посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист
[още »]

Ден на отворени врати на най-стария фар по българския черноморски бряг – фарът на нос Шабла

25.08.2011

За втора поредна година Община Шабла и военноморска база Варна организират Ден на отворени врати на най-стария фар по българския черноморски бряг – фарът на нос Шабла. Вратите на фара ще бъдат отворени от 10 до 18 часа на 26 август. Инициативата е по повод 155 годишнината от влизането в експлоатация на фаровото съоръжение и цели популяризирането на станалия символ на община Шабла фар. Влизането на граждани в района на фара ще става срещу документ за самоличност. Посетителите ще бъдат съпровождани от гид и ще се запознаят с историята на фара и района около него.
[още »]

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35