НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Новини

РАБОТНА СРЕЩА НА ТРИТЕ МИРГ

27.09.2011

На 26 септември 2011 година в Зеления образователен център в Шабла започна двудневна работна среща, организирана от МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик”. На нея присъстваха екипите за управление на 3-те официално признати МИРГ в България, представители на ФАРНЕТ, на РА към ДФЗ, на ИАРА.
[още »]

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА, ШАБЛА, 23/24 СЕПТЕМВРИ 2011

22.09.2011

На 23 и 24 септември 2011 г. в близост до най-стария фар по българското черноморско крайбрежие, този до град Шабла, за първи път тази година ще се проведе Фестивал на хвърчилата – един пъстроцветен, ефирен и определено необикновен празник в края на лятото. Фестивалът е посветен на опазването на редкия, но емблематичен за района вид птица- червеногушата гъска. 19.00 ч.: В «Зеления образователен център» в град Шабла ще бъде официално открит Фестивала на Хвърчилата. След кратките приветствени слова от името на организаторите на Фестивала ще бъдат открити изложбите и обявени наградите от международния фото-конкурс под патронажа на FIAP – “Дивото”, Фотоваканция 2011 и конкурса за плакат на тема “Европейската екологичната мрежа НАТУРА 2000 - живот в хармония с природата”.
[още »]

К О Н Ц Е Р Т посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист

30.08.2011

Зелен Образователен Център и Община Шабла Ви канят на К О Н Ц Е Р Т, посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист
[още »]

Ден на отворени врати на най-стария фар по българския черноморски бряг – фарът на нос Шабла

25.08.2011

За втора поредна година Община Шабла и военноморска база Варна организират Ден на отворени врати на най-стария фар по българския черноморски бряг – фарът на нос Шабла. Вратите на фара ще бъдат отворени от 10 до 18 часа на 26 август. Инициативата е по повод 155 годишнината от влизането в експлоатация на фаровото съоръжение и цели популяризирането на станалия символ на община Шабла фар. Влизането на граждани в района на фара ще става срещу документ за самоличност. Посетителите ще бъдат съпровождани от гид и ще се запознаят с историята на фара и района около него.
[още »]

Концерт, посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист

24.08.2011

Зелен Образователен Център и Община Шабла Ви канят на концерт, посветен на 200-та годишнина от рождението на Ференц Лист. Изпълнители: Фумие Фукуи, Япония и проф. Жени Захариева, България
[още »]

Кръгла маса на тема „Европейският опит и възможности за прилагане на мерки за енергийна ефективност и системи с възобновяема енергия в България”

24.08.2011

На 02.09.2011г. от 11 часа, в Зеления образователен център в гр. Шабла ще се проведе Кръгла маса на тема „Европейският опит и възможности за прилагане на мерки за енергийна ефективност и системи с възобновяема енергия в България”. Цел на срещата: Да се представи проект MORE4NRG и добрите практики, обменени между партньорите по проекта; Да се обсъдят възможностите за прилагането им в България; Да се представят европейските участници в проекта като потенциални партньори в бъдещи проекти с местни организации и администрации; Да се обменят идеи за прилагане на ЕЕ и ВЕИ системи в рамките на малки и средни предприятия.
[още »]

Природозащитна екоинициатива Шабла 2011 ( 02 - 10 септември 2011г.)

12.08.2011

За трети пореден път Шабла става домакин на природозащитна екоинициатива. Посветена е на популяризирането на активното гражданство на младите хора, на обявената приоритетна година на доброволческите дейности. Целта на проекта е да се извършат поредица дейности, които ще предоставят нови знания и практически умения за природата и екологията.
[още »]

Зелен Образователен Център- гр. Шабла и галерия

10.08.2011

Зелен Образователен Център- гр. Шабла и галерия "Панев" Ви канят на изложба- живопис и графика.
[още »]

Природозащитна бригада

28.07.2011

За втора поредна година община Шабла организира природозащитната бригада „С добра воля за природата на Шабла“2011 г., която се проведе от 15 до 24 юли.
[още »]

ФЕСТИВАЛ НА ХВЪРЧИЛАТА - ШАБЛА 23/24 СЕПТЕМВРИ 2011

14.07.2011

За първи път тази година край гр. Шабла ще бъде организиран фестивал на хвърчилата, посветен на редкия и емблематичен за района вид птица – червеногушата гъска. Ораганизатори са Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла. Фестивалът ще се проведе на 23 и 24 Септември 2011 година на широките поляни до "Паметника", недалеч от фара на Шабла, на брега на морето (карта на района).
[още »]

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35