НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Хайгашод Агасян гостува в Шабла

0

 

АЗ СЪМ ЩАСТЛИВ ЧОВЕК…
 
На 4 май бяха официално открити Майските празници 2011 година в община Шабла.
Началото бе поставено с гостуването на Хайгашот Агасян-известен български инструменталист, певец и композитор.
През 1993 година той печели голямата награда на „Златният орфей”, а година по-късно и първа награда от същия фестивал. Носител е на награда за театрална музика. Удостоен е с орден „Кирил и Методий”-І степен, за големи заслуги в областта на образованието и културата.
Верен на своите малки и по-големи почитатели, той се срещна с деца и ученици от начален курс, със средношколци и граждани.
Вълнуващ и стоплящ душите бе рециталът, който се състоя в новооткрития Зелен образователен център.
Стефан Жечев, преподавател по БЕЛ имаше честта да представи госта. Присъстващите се насладиха на едни от най-известните му авторски творби и на песните на негови колеги и приятели, които изпълни по време на срещата.
Хайгашот Агасян нарича себе си щастлив човек, защото неговите произведения се разучават в училище. Общуването му с децата е емоционално и безгранично и „ако си честен с тях, те приемат за свой приятел”.
На въпроса само, чрез песента ли светът става по-хубав, гостът отговори, че като цяло музиката го прави щастлив и той е един от тези, чрез когото космическата музика достига до хората. Мисията му е да представя музиката и душата му да лети.
„Гласувано ми е аз да облагородявам човешките души”-допълва Агасян, заобиколен от великолепната среда на приятели и колеги, все стойностни хора.
Изпълнителят гостува за втори път в града ни. Разказва, че е бил в Крапец, Тюленово, но не селото или градът правят мястото, а гостоприемството на хората-голямо качество, което в града го няма.
В края на разговора ни, Хайгашот Агасян пожела:
„На читателите на вестник „Изгрев”, с вярата, че поезията и музиката ще спасят душите ни”.
Така един дъждовен ден се превърна в духовен празник за любителите на хубавата българска музика.
 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35