НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

“ЕЗИК МОЙ”

0

 

 
По случай един от най-светлите празници, а именно 24 май - денят на Кирил и Методий, осмокласниците от СОУ “Асен Златаров” организираха  тържество в Зеления образователен център, посветено на книжовния език.
Подготвили се предварително, успяха “да грабнат вниманието” на публиката. Учениците, организирани в клуб « Млад журналист» към ОДК ,  започнаха с разказ за живота и делото на светите братя, след което обясниха правила и изключения в правописната, граматичната и пунктуационната норма. За да проверят знанията на публиката, бяха подготвили и въпроси, специално отправени към седми клас. Шестокласниците не пропуснаха да се включат.  Кратките запитвания пък са извадили от тестовете, които предварително са решили и са провели състезание между двата осми класа. Класирали се: Ивайло Рашев, Радосвета Цонкова и Филипп Рашев, които получиха заслужени награди от ОДК Шабла.
Шестокласниците също се включиха в събитието с кратък скеч, в които осмиваха неправилния говор. Разсмяха ни с диалектния изговор на думи като “НИ знам” и “НИ мога” и много други.
В края на тържеството директорът благодари за осъществяването на събитието и интересно поднесения материал.
В рамките на един час осмоклацниците съумяха да съчетаят забавната с не чак толкова забавна част на науката, да припомнят сложните норми на по-големите ученици, а на по-малките - да я обеснят и да задържат вниманието на аудиторията с отличната си подготовка.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35