НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

„АРТ ПЪТЕКИ ШАБЛА 2011”

0

 

На 18 май  бе закрито шестото издание на Пленера по живопис „Арт пътеки Шабла 2011”, който е по инициатива на художника, Коста Костов и се осъществява с финансовата помощ на община Шабла.
По традиция Пленерът завършва с изложба на картини.
Тази година отново известни и доказали се имена твориха на шабленска територия, а именно: Бисера Вълева, Димитър Грозданов, Мария Златанова, Михаил Лалов, Силвия Павлова, Румен Божинов, Елена Лютакова, Коста Костов и Петя Папазова.
Техните творби, нарисувани с любов и професионализъм, бяха разположени в експозиционната зала на Зеления образователен център. Вдъхновени от видяното и преживяното, художниците са запечатали върху платната си красотата на шабленката, Фара, пясъкът, морето-част от неповторимата природа на Шабла.
Кураторът, Мая Манолова приветства гостите за проявения интерес, който е доказателство за уважение и почит, награда за всеки творец и представи накратко участниците, които оставят диря-картините, подарък за община Шабла.
От името на колегите си Манолова обеща да се връщат отново и отново, и да черпят сили и вдъхновение за платната си.
Кметът на община Шабла, Красимир Кръстев благодари на художниците за техния труд и изрази своята надежда, че вече са приятели на града.
 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35