НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

ПАРАД НА ЛИТЕРАТУРНИТЕ ГЕРОИ

 

На 16 май, в Зеления образователен център се състоя Парада на литературните герои. Главни участници в него бяха учениците от първи клас на СОУ „Асен Златаров”.
Традиционно, той се провежда през месец май, в Дните, посветени на славянската писменост и е заложен в културния календар на Общинския детски комплекс.
Облечени с атрактивни костюми, първокласниците дефилираха от училището до Зеления център, а след представянето си, преминаха през централната градска част, площада и отново се върнаха в училище, предвождани от барабанчик.
Пред строгото, но компетентно жури, Димитрина Стефанова-библиотекар и Мими Георгиева-заместник-директор на местното училище, оживяха героите от любими детски приказки-Пипи Дългото чорапче, принцеси, ловецът, Баба Яга и други. Несъмнено, най-запомнящият се персонаж бе Хитър Петър, който пристигна със своето магаре.
Кремена Маринова, Теодора Жечева, Иван Петров, Симона Атанасова и Илиян Иванов, журито отличи за атрактивно представяне и оригинален костюм. Всички останали участници получиха поощрителна награда-книга, за добро представяне, които бъдещите второкласници ще могат да прочетат с лекота.
 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35