НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

ВИСОК ПРИЗ ЗА ЮЛИЯНА ИСЕВА

 

Юлияна Исева от Шабла е победителят в третия национален литературен конкурс „Георги Давидов”.
На 26 май, в Зеления образователен център, Юлияна Исева бе отличена сред 75 поетични дарования от цялата страна.
Жури в състав: Николай Петев-председател на УС на Съюза на българските писатели (СБП), Елка Няголова-член на СБП, Красимир Кръстев-кмет на община Шабла, Георги Венин-поет и член на СБП и Драга Дюлгерова-поет и член на СБП, имаше нелеката задача да определи най-доброто произведение в изключително-оспорваната надпревара.
Юлияна Исева от години живее във Франция и възможността да получат високия приз-статуетка „Пегас” и 2 хил.лв., имаха нейните родители. Приемайки наградите за Юлияна, връчени им от кмета на община Шабла, Красимир Кръстев, те благодариха на журито за високата оценка и пожелаха на младите хора от Общината да имат мечти и да работят, за да ги постигнат.
След кратък поетичен рецитал, стихове от Георги Давидов, Елка Няголова-председател на Славянската литературна и артистична академия, представи гостите-поети, участници в международния фестивал „Славянска прегръдка”. Акад.Ристо Василевски (Сърбия), Марат Каландаров (Латвия), Григор Мовчанук (Украйна), Анна Багряна (Украйна) и Татяна Житкова от Латвия, посветиха своите стихове на шабленския поет.
С великата мисъл -„И ние сме дали нещо на света” тя поздрави присъстващите, съидейниците в една светла кауза, наречена Георги Давидов, с празника на славянската писменост и култура, 24 май. Няголова благодари още, на всички, че са част от големия фестивал „Славянска прегръдка”.
И в края на вечерта се роди идеята-Международната асоциация на писателите и публицистите да публикува произведения на Юлияна Исева в сборниците, които се издават в Рига.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35