НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

СЕДМИ НАЦИОНАЛЕН ОЛИМПИЙСКИ СЪБОР „ЮНАЧЕ”

 

На 31 май в град Шабла беше запален олимпийският огън на Седмия национален олимпийски събор „Юначе”.
Честта, да бъде негов домакин тази година имаше най-северната черноморска община. Той се проведе под патронажа на председателя на БСФС, Светослав Иванов и на кмета на общината, Красимир Кръстев.
Участниците в събора-деца от І–ІV клас от Велико Търново, Лясковец, Свиленград, София, Шабла, Шумен и Дуранкулак се включиха във факелното шествие по улиците на Шабла. То бе водено от мажоретен състав от ОДК град Тервел, под звуците на градския духов оркестър.
В шествието се включиха и представителни групи от запасното войнство в града ни и шабленската скаутска организация „Ястребите”.
Седмият национален събор бе официално открит от Никола Проданов-заместник-председател на УС на СБГД „Юнак”.
Инж. Димитър Арнаудов-председател на общинския съвет в Шабла приветства с „Добре дошли!”  участниците в събора.
На площада пред общинската администрация, където бяха построени отборите, многократно бе скандиран девизът на организацията: „Здрави  силни, дружно за Отечеството”, под който се проведе и настоящия събор.
Участниците се включиха във възпоменателните тържества по случай 1 юни, когато отбелязахме 111 годишнината от бунта против натуралния десятък.
На 1 юни  в спортния комплекс в Шабла започнаха гимнастическите състезания по програмата на събора, а същата вечер на къмпинг „Добруджа” юначетата посрещнаха бога на морето Нептун от когото получиха морско кръщение.  
С „Добре дошли” в общината ги приветства д-р Йорданка Стоева-председател на сдружение „Обединени за Шабла” и направи символични подаръци на децата, които да им напомнят за пребиваването в община Шабла и за преживяното край морето.
Официалното закриване на седмия Национален олимпийски събор се състоя на 2 юни и съвпадна с традиционния празник на града. На площада пред общината, победителите в различните дисциплини получиха наградите си, връчени им от Никола Проданов, Васил Виднярски и доц.Тодор Кондев.
За пръв път тази година в събора участваха деца от Шабла и Дуранкулак. Те представиха достойно общината-домакин. На най-високото стъпало на почетната сътлбица-първото място застанаха капитанът на отбора на СОУ „Асен Златаров” с ръководител Милена Тодорова. Отборът на Дуранкулак завоюва третото място в щафетните атлетически игри.
В знак на благодарност за гостоприемството, почетен знак и грамота на СБГД „Юнак” получиха кметът на общината, Красимир Кръстев, неговият заместник, Мариян Жечев, д-р Йорданка Стоева, СОСЗР и Живко Янев-гл.специалист „МДС” в общинската администрация.
Преди да закрие седмия национален олимпийски събор, заместник-председателят на СБГД „Юнак” посочи, че в лицето на домакините вече имат нови приятели на които биха могли да разчитат и в бъдеще. Честта да закрие събора имаше кметът на общината, Красимир Кръстев, който поздрави отличените в надпреварата, изрази удовлетворение от факта, че именно нашата община е била домакин на спортното събитие и пожела на участниците на добър път и до нови срещи.
На финала, участниците извикаха девизът на организацията -„Здрави  силни, дружни за Отечеството”.

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35