НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Редовно заседание на АБЧО

Община Шабла бе домакин на редовното заседание на УС на Асоциацията на българските черноморски общини (АБЧО).

То бе открито от Марияна Кънчева, изпълнителен директор на Асоциацията.

Тя представи на участниците в срещата информация за напредъка по изпълнението на текущите проекти, за първото полугодие на 2011 и за свършеното по проектите, стартирали през настоящата година.

В момента АБЧО работи по проект за изграждане на система  и контрол за извозване на опасни отпадъци с участието на държави, имащи излаз на море. Беше съобщено, че другият проект касае жилища в панелните блокове и ще обхване 1000 семейства. Асоциацията работи и по енергийни проекти, насочени към училища и институции. Сред тях е проект за откриване на технологичен център за фотоволтаични източници.

По програма „Леонардо” е проектът „Обучение през целия живот”.

С това „ние успешно помагаме на кметовете на общини”-каза Марияна Кънчева.

На заседанието бе представена и информация за взаимодействието на Асоциацията с държавните институции и министерства, по теми и проблеми, касаещи развитието на българския Черноморски регион.

При обсъждането на тази точка от дневния ред на заседанието беше отделено много време на промените в Закона за туризма.

Участниците в заседанието обсъдиха развитието на отрасъла в черноморските общини. Всеобщото мнение беше, че има раздвижване, макар и с малки темпове, което може да  се обясни с началото на туристическия сезон.

След приключването на работната среща, кметът на община Шабла, Красимир Кръстев представи дейностите, които се извършват в новооткрития Зелен образователен център и обновената сграда-паметник на архитектурата.
 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35