НовиниЦентъраУслугиИгриКонтакти

Ден за равносметка

0


На 20 юни, на тържество в Зеления образователен център в град Шабла дипломите си получиха зрелостниците от випуск 2011 на СОУ „Асен Златаров”.

За пръв път в историята на училището, в деня за равносметка бяха съчетани в едно връчването на свидетелствата за завършен осми клас и дипломите на дванадесетокласниците. Денят е по-особен и поради още един факт, през септември тази година предстои да бъде отпразнувана 35 годишнина от началото на средното образование в града, по-особен и заради това, че празникът беше във възстановеното Старо училище, дало на града много видни личности.

За доброто настроение на всички присъстващи танцува група за модерен балет „Дискавъри” от град Каварна.

В приветствието си към виновниците за тържеството, директорът на училището, Йордан Михайлов посочи постиженията и грешките през изминалата учебна година. Средният успех на учениците от V-VІІІ клас е Добър-4.40, 23 ученика завършват годината с отличен успех, а 9 от тях са пълни отличници. При осмокласниците отличниците са 7, като двама от тях завършват с пълно отличие.

Наред с добрите резултати, Йордан Михайлов посочи, че в прогимназиалния етап няма паралелка без слаби оценки, че има ученици, проявили лошо отношение към задълженията си, незачитащи реда в училище.

Двадесет и девет са зрелостниците от випуск 2011. Средният им успех от зрелостния изпит по Български език и литература е Добър-4.30.

В словото си, Директорът на СОУ „Асен Златаров” направи равносметка и на извънкласните занимания на учениците, като посочи добрите резултати, постигнати на областни и републикански състезания. Не бяха отминати и добрите спортни постижения на младите бадминтонисти. В заключение той пожела на всички, които получиха свидетелства за средно образование и на зрелостниците:

„Вървете по своя път, успейте, но дори и да стигнете до върховете, не забравяйте своя роден град, своето училище и морето, защото както е казал Хеменгуей: „Всичко, което не е море е провинция”.

Отлични дипломи получиха 6 зрелостника.

На всички отличили се, Директорът на Училището връчи заедно със свидетелствата и дипломите, грамоти и награди.

 

Вход

Потребител
Парола
Нова регистрация

С финансовата подкрепа на Правителството на Норвегия чрез Норвежката програма за сътрудничество за икономически растеж и устойчиво развитие в България.

Община "Шабла"
9680 гр. Шабла,
Област Добрич,
ул. "Равно поле" №35